Függesztett

A legkedveltebb típus, ahol a lépcsőlapok a kapaszkodóhoz vannak rögzítve, így nincs szükség gerincre. Kizárólag nyitott (rugdosó nélküli) kivitelben érhető el. Csak farúd, festett fém, illetve rozsdamentes acél rudakkal rendelhető.

Nyergelt

Legkedvezőbb árkategóriájú típus, ahol a lépcsőlapok "fűrészfogasan" kivágott gerincre kerülnek. Készülhet nyitott illetve zárt (rugdosó nélküli illetve rugdosós) kivitelben. Teljesen testreszabhatóak a lépcsőelemek.

Csapos

Kedvelt típus, ahol a lépcsőlapok fém csapokkal kapcsolódnak a gerinchez. Csak nyitott (rugdosó nélküli) kivitelben érhető el. Teljesen testreszabhatóak a lépcsőelemek.

Szamba

Kis helyre ajánlott típus, ahol teljes lépcső nem kivitelezhető. Elérhető függesztett és bevésett típusban egyaránt, de csak nyitott kivitelben. Teljesen testreszabhatóak a lépcsőelemek.

Bevésett

Csak egyedi igények esetén ajánlott! Kialakítása végett (gerincbe vésett lépcsőlapok) nem zajcsillapított, így a lépcső használata nem kívánatos hangokkal járhat. Készülhet nyitott illetve zárt (rugdosó nélküli illetve rugdosós) kivitelben. Teljesen testreszabhatóak a lépcsőelemek.

Burkolás

Beton illetve fémvázas lépcsők burkolása fával. Lépcsőlapok akár rugdosóval, korláttal, egyedi igények szerint.